Met pushberichten kunt u berichten naar de Smartphone van gebruikers verzenden. Veelgebruikte user-cases voor push-notificaties zijn aankondigingen, nieuws over app-/functie-updates of andere berichten die van toepassing zijn op uw gebruikers en hun interesses.

U kunt de interface voor pushmeldingen openen vanuit de sectie Push in de app-builder, zoals weergegeven in de volgende afbeelding. Van daaruit kunt u meldingen verzenden.




Handmatige pushmeldingen


Vanuit deze interface kunt u handmatige berichten naar uw gebruikers sturen. Wanneer u op de knop New klikt, worden de volgende meldingsinstellingen geopend



URL

  • URL om te openen: een URL die wordt verzonden met uw pushmelding. Zodra de gebruiker op de melding klikt, wordt deze URL geopend in de in-app-browser.
Scherm
  • Kies een pagina uit de inhoud die u aan het menu in de sectie design heeft toegevoegd, deze pagina wordt geopend wanneer een gebruiker op de melding klikt.
Publiek
  • All: verzenden naar alle gebruikers
  • Group: verzenden naar een specifieke pushgroep die u hebt gemaakt in de sectie meldingsgroepen.
Titel
  • deze mag niet langer zijn dan 45 tekens.
Bericht
  • Een bericht dat wordt weergegeven in de pushmelding mag maximaal 147 tekens bevaten.
Verzenden
  • Inplannen: Nu of gepland (stuur een melding op een specifieke datum en tijd).
Als u geen van deze opties wilt gebruiken, laat dit dan leeg en ga verder met het bewerken van uw melding.


Meldingsgroepen

Om meldingen naar een gericht publiek te kunnen sturen, moet u een paar meldingsgroepen aanmaken in de Push- sectie onder Meldingsgroepen .



Nadat u een paar groepen heeft gemaakt, moet u het scherm Groepsinstellingen aan uw app toevoegen, zodat uw gebruikers al uw groepen kunnen zien en zich kunnen abonneren op een of meer groepen.


Scherm met groepsinstellingen toevoegen


Ga naar Notifications in de builder, klik op de plusknop om alle beschikbare schermen te openen, klik vervolgens onder het gedeelte Users op Groups settings om toe te voegen aan de app.



Meldingscentrumscherm

Op dit scherm wordt de geschiedenis van uw melding weergegeven, houd er rekening mee dat elke melding 30 dagen zichtbaar is op de lijst en vervolgens uit het meldingscentrum verdwijnt. Vanuit deze interface kunt u handmatige berichten naar uw gebruikers sturen.