Maak een iOS developer account aan.

1. Interne of externe App
De eerste stap is het kiezen of je de app wilt gebruiken externe of interne doeleinden. Maak voor intern gebruik een Enterprise Developer Account aan en maak voor externe apps een Company/Organization Developer Account aan.

2. Meld je aan
Ga naar Apple Developer. Je kunt inloggen met een bestaand Apple ID of een nieuw Apple ID aanmaken. Zorg ervoor dat je dit account aanmaakt met een actief zakelijk e-mailadres (gekoppeld aan de domeinnaam van de content owner van de app).
3. Lees de Developer Agreement
Lees de Apple Developer Agreement. Vink het vakje: By Checking this box I confirm that I have read and agree... aan en klik op Submit.
4. Word lid van het Apple Developer Program
Klik op Join the Apple Developer Program.
5. Meld je aan als organisatie
Je kunt je aanmelden als individu of als organisatie. Selecteer de optie: Enrolling as an Organization. Apps die zijn gepubliceerd door een bedrijf of organisatie tonen de bedrijfsnaam die is ingevuld in het iOS Developer Account.Selecteer Enrolling as an Organization klik op Continue. Let op: je bedrijf of organisatie moet een erkend rechtspersoon zijn.
6. Vul je contactgegevens in
Vul je contactgegevens in en check of de gegevens correct zijn. Lees de Apple Developer Program License Agreement en klik op Continue.7. Bevestig de informatie
Bevestig de Apple ID informatie, het soort entiteit en de contactgegevens en klik op Continue.


8. Automatische afschrijving
Je kunt er voor kiezen om betalingen automatisch af te laten schrijven door Apple. Mocht je dat willen, selecteer dan het vakje met auto-renewal. Klik op Purchase om je aan te melden en betaal de jaarlijkse iOS Developer Account kosten van € 99,00.
9. Log in
Log in met je Apple ID en wachtwoord.
10. Vul de betaalgegevens in
Een van de laatste stappen om je iOS Developer Account aan te maken is het invullen van je betaalgegevens. Klik op Continue om de betaling af te ronden.

11. Vul overige informatie in
Vul de overige informatie in waar er in de volgende schermen naar gevraagd wordt. Apple stuurt je binnen 24 uur een bevestigingsmail. Klik na ontvangst van de bevestigingsmail op de activatie code en je hebt succesvol je iOS Developer account aangemaakt!
12. Voeg Shoutem toe
Geef support@shoutem.nl toegang tot je Developer account zodat Shoutem jouw app kan publiceren. Hoe je dat doet lees je hier. Maakt jouw account gebruik van Two-factor authentication? Lees dan hier hoe je ons kan toevoegen.


Bovenstaande tekst is onder voorbehoud van wijzigingen, drukfouten en wijzigingen bij Apple Inc.