Apple is onlangs begonnen met het verplicht gebruik van een extra beveiligingslaag (twee-factor-authenticatie) voor het inloggen op je iOS developers account. Twee-factor-authenticatie is ontworpen als extra beveiliging op je account. Dit betekent dat er een extra stap bij het publiceren van de app komt. Je dient namelijk ons telefoonnummer toe te voegen aan je account instellingen.

Zo kan ons support en publicatie team eenvoudig je apps en app-updates beheren. Dit doe je door ons publicatie telefoonnummer als vertrouwd nummer aan je account toe te voegen. Voor deze service gebruiken we Viber of WhatsApp.

LET OP: zorg er dus voor dat je al een actieve Viber of WhatsApp-account hebt gekoppeld aan het opgegeven mobiele telefoonnummer tijdens het pubicatieproces!

PROCEDURE

1. Stuur een whats app bericht met je naam, telefoonnummer, app naam en app id naar: +385 993649057.
  2. Na een bevestigingemail van ons publicatie team kan je inloggen op je Apple ID-accountpagina https://appleid.apple.com/
  3. Klik in het gedeelte beveiliging op de knop ”Bewerken“
  4. Klik onder vertrouwde nummers op “nog een telefoonnummer toevoegen …”
  5. Voeg ons publicatie team nummer toe: +385 993649057, let op! ons publicatie team zit in Kroatië.
  6. We zullen een code ontvangen en deze via Whatsapp of Viber doorsturen naar het opgegeven telefoonnummer.
  7. Voer deze code in op je accountpagina en bevestig.

Hierna wordt ons telefoonnummer weergegeven als een vertrouwd nummer onder je account en ontvangen we een code via sms wanneer we ons in de toekomst proberen aan te melden bij je account. We hoeven je dan dus daarna niet meer lastig te vallen voor een code. Wanneer iemand van ons team inlogt, wordt zijn Macbook-apparaat opgeslagen op je account als een vertrouwd apparaat.